چکیده PTE یا آیلتس یا تافل :
این مقاله شامل 3235 کلمه است و خواندن آن حدود 24 دقیقه از شما زمان میگیرد.
همانطور که میدانید تافل، آزمونی است -بینالمللی برای سنجش توانایی زبان انگلیسی بهعنوان زبانی بینالمللی، آیلتس هم سیستمی بینالمللی برای سنجش توانایی انگلیسی در افراد است. آزمون دیگری موسوم به PTE یا آزمون انگلیسی پیِرسون وجود دارد که در کنار ۲ آزمون دیگر بهخوبی مهارت و دانش افراد غیرانگلیسیزبان را در مورد زبان انگلیسی میسنجد.
در این مقاله سعی بر آن شده تا مقایسه ای کامل بین آزمون های آیلتس، تافل و PTE داشته باشیم و در این جهت با بیان تفاوت ها و شباهت ها به تصمیم گیری شما عزیزان کمک کنیم.
آزمون PTE یا آیلتس یا تافل ؟ کدام برای شما مناسب تر است؟
آزمون آیلتس دارای بخشهای متعددی شامل: گوش دادن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن است.
آزمون تافل هم مراحلی از این قرار دارد: گوش دادن، خواندن، نوشتن و حرف زدن.
برای آزمون PTE هم مراحل: حرف زدن و نوشتن، خواندن و گوش دادن وجود دارد.
از آنجا که آزمون های آیلتس و تافل نسبت به PTEشناخته شده تر میباشند لذا برای آشنایی بیشتر با PTE توضیحات بیشتری در باره این آزمون خدمت شما ارائه میکنیم:
آزمون PTE چیست؟
تست آکادمیک زبان انگلیسی پیرسون (Pearson Academic English Test) یک تست رایانه ای برای افراد با زبان غیر انگلیسی است که کشورهای انگلیسی زبان را به عنوان مقصد برای تحصیل یا مهاجرت انتخاب کرده اند. آزمون PTE در پاسخ به تقاضا برای تست های دقیق ، هدفمند ، قابل اعتماد و هوشمند زبان انگلیسی تدوین شد. استارت این آزمون از سال 2009 در انگلستان ، استرالیا ، ایالات متحده و کانادا زده شده است و هم اکنون در واحدهای آموزشی بسیاری از کشورها در سراسر دنیا در دسترس است. آزمون PTE همچنین توسط دولت های استرالیا و انگلیس برای درخواست ویزا تأیید شده است و در هزاران موسسه در انگلستان ، استرالیا ، ایالات متحده ، کانادا ، نیوزلند و ایرلند و سایر کشورها پذیرفته می شود. این آزمون در حال حاضر در بیش از 50 کشور و 500 مرکز آموزشی در سراسر جهان موجود است. با کلیک روی بخش زیر میتوانید لیست کاملی از این مراکز رو داشته باشید:
آیلتس (IELTS) یا PTE (پی تی ای) ؟
PTE آزمونی مبتنی بر کامپیوتر بوده، در حالی که آیلتس آزمونی کاغذی و غیرهوشمند است که ممتحن می تواند موجب نتایج غیرمنصفانه در آزمون گردد، همانطورکه از سال 2017 گرفتن نمره 7 در رایتینگ عملا غیرممکن شده و موجب کاهش روزافزون اعتبار و متقاضیان آزمون آیلتس شده است. در آزمون PTE شما صدای خود را ضبط نموده و پاسخ هایتان را تایپ می کنید. در بخش Speaking و Writing در آزمون آیلتس، شخصی حضورا از شما امتحان می گیرد که تاکنون غرض ورزی های بسیاری گزارش شده است. در حالی که در آزمون PTE ارزیابی ها توسط نرم افزاری هوشمند انجام می شوند.
در آیلتس ارزیابی مهارت ها به صورت جداگانه است، به این صورت که مثلا در بخش Listening فقط مهارت های شنیداری شما آزمایش می شود. در حالی که در PTE بسیاری از سوالات به صورت یکپارچه هستند. (گوش دادن و صحبت کردن در بخش Speaking؛ خواندن و نوشتن همزمان در بخش ریدینگ و یا خواندن و صحبت کردن در بخش Speaking) که به داوطلب فرصت جبران نمرات یک ماژول را در ماژول های دیگر می دهد.
در PTE علاوه بر چهار مهارت اصلی که Enabling Skills نامیده می شود، شش مهارت Communicative نیز آزموده میشود: Grammar، Pronunciation، Vocabulary، Spelling، Oral Fluency و Written Discourse.
PTE آکادمیک نمره کلی ، نمره مهارت های شایستگی و نمره مهارت های ارتباطی را گزارش می کند اما نمره دهی در آیلتس متفاوت است و یک نمره کلی محسابه میشود و در ادامه نمره تک تک مهارت ها جداگانه هم گزارش میدهد. روش محاسبه نمره کلی در PTE براساس عملکرد نامزد در کلیه موارد آزمون است.
- این مقاله رو هم بخون!
امکان انتخاب روز آزمون PTE در هر یک از هفت روز هفته و هر زمانی از روز مهیا است. درحالی که شما خودتان نمی توانید روز آزمون آیلتس را انتخاب کنید. تقریبا همیشه این آزمون صبح ها و در روزهای خاصی از هفته مثل شنبه یا پنجشنبه برگزار می شود.
بسته به مرکز برگزاری آزمون، تست اسپیکینگ آیلتس ممکن است در روزی غیر از امتحان کتبی انجام شود. در حالی که در آزمون PTE کل امتحان در یک روز و در سه ساعت برگزار می شود.
در PTE و قبل از آخرین بخش آزمون، ۱۰ دقیقه زمان استراحت در نظر گرفته شده است که استفاده از آن اختیاری میباشد، در حالی که در آزمون آیلتس زمانی برای استراحت اختصاص داده نشده است.
نمره دهی و زمان اعلام نتایج آزمون آیلتس و PTE
یکی از موارد مقایسه آزمون های IELTS و PTE ، بحث نمره دهی و کارنامه PTE و آیتلس است. در سیستم نمره دهی IELTS نسبت به سطح مهارت از ۹ (عالی) تا ١ (مبتدی) متغیر است. همچنین بین هر دو نمره نیز نیم نمره هم وجود دارد. ( امکان کسب نمرات ۵.۵ ، ۷.۵ و.. وجود دارد.) و در آزمون PTE، نمرات تمامی قسمت های آزمون باهم جمع می شوند و نمره نهایی تشکیل میشود. محدوده نمره ۱۰ تا ۹۰ است.
نتایج آزمون آیلتس، ۱۳ روز کاری طبق تقویم میلادی بعد از آزمون منتشر شده و تا ۲۸ روز آنلاین باقی می ماند. و نتایج PTE معمولا ۵ روز کاری پس از آزمون ارائه میشود.
IELTS و PTE کدام آزمون ساده تر است؟
پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد. با توجه به ماهیت متفاوت این دو آزمون، برای بعضی از افراد آیلتس ساده تر است و برای برخی PTE. حال در ادامه مقایسه آزمون های IELTS و PTE، برخی ویژگی های فردی متناسب با هر آزمون را بیان می کنیم.
اگر هنگام صحبت کردن مضطرب می شوید، و به خصوص اضطراب صحبت در شرایط امتحانی با ممتحن را دارید، PTE برایتان بهتر است چون فقط شما هستید و کامپیوتر. با این حال نباید از این واقعیت غافل شوید که در روز آزمون PTE افراد دیگری نیز در اتاق حضور دارند و این موضوع به خصوص در بخش اسپیکینگ که همه یک زمان صحبت می کنند، میتواند تاحدی تمرکز نمودن را دشوار نماید. در هر صورت بهتر است موارد لازم برای آمادگی شرکت در بخش شفاهی آزمون را رعایت کنید.
استراحت اختیاری بعد از بخش Reading و قبل از شروع گوش دادن در آزمون PTE به شما کمک می کند تا تمرکز کنید و تست را پر انرژی تر کنید. شما مجاز به استراحت هستید و میتوانید از اتاق خارج شوید.
از آنجایی که آزمون PTE صبح ها، ظهرها یا حتی بعد از ظهر ها نیز برگزار می شود، شما می توانید در پر بازده ترین ساعت روز در امتحان شرکت کنید. این به خصوص برای کسانی که سحر خیز نیستند بسیار مفید است.
کمترین نمرات این آزمون ها در کدام بخش است؟
بر اساس مقایسه آزمون های IELTS و PTE در بخش نمرات، عملکرد داوطلبان آزمون آیلتس در سال های اخیر نشان میدهد که کمترین نمره افراد در بخش رایتینگ میباشد که براساس شواهد و شکایات موجود، سیستم نمره دهی آیلتس دارای غرض ورزی و ساختاری غیرمنصفانه شده است و عملا از سال 2019 آیلتس آزمونی منسوخ به حساب می آید.
مقایسه شرایط آزمون آیلتس و آزمون پی تی ای PTE
به طور قطع زمانی ما خودمان را برای آزمون زبان آماده می کنیم که به یک سطح قابل قبول از دانش عمومی زبان انگلیسی رسیده باشیم. هر دو آزمون پی تی ای PTE و آزمون آیلتس هر چهار مهارت ( Speaking , Reading , Writing , Listening ) را مورد سنجش قرار می دهند. اما نکته مهم این جا است که در آزمون آیلتس در هر یک از بخش های امتحان تنها و تنها همان بخش را مورد سنجش قرار می دهد اما این مساله در آزمون پی تی ای PTE این گونه نیست.
در آزمون پی تی ای PTE در هر بخش از امتحان معمولا بیش از یک مهارت مورد سنجش قرار می گیرد.به این صورت که درقسمت اول امتحان شما علاوه بر سنجیده شدن مهارت speaking ، سایر مهارتهای شما مانند Listening و Reading نیز مورد سنجش قرار می گیرند.
- این مقاله رو هم بخون!
مقایسه کارنامه آزمون آیلتس و آزمون PTE
در مورد آزمون پی تی ای PTE آزمون دهنده این فرصت را خواهد داشت تا در صورت عدم کسب نتیجه مورد نیاز بلافاصله یک امتحان فورا برای 4 روز بعد رزرو نماید. اما این مهم برای آزمون آیلتس صدق نمی کند. دلیل آن هم فاصله ای است که بین دو امتحان آیلتس وجود دارد و این مسالما زمانبر تر از رزرو برای آزمون پی تی ای PTE خواهد بود.
کارنامه آزمون آیلتس تنها از ۵ پارامتر تشکلی شده است که ۴ تای آنها نمرات در ۴ بخش آزمون و یک نمره overall کلی نمرات هست و شما امکان تحلیل عملکرد و در صورت نیاز رفع ایراداتی که باعث از دست رفتن نمره تان را آنگونه که کارنامه آزمون پی تی ای (PTE Academic) به شما می دهد، نخواهید داشت .
این در آزمون پی تی ای PTE متفاوت است و علاوه بر این ۵ نمره شما پارامتری به نام Enabling Skills را خواهید داشت. این بخش به شما کمک می کند تا تحلیل خیلی دقیقی از آنچه در آزمون پی تی ای PTE برای شما اتفاق افتاده است داشته باشید. هر یک از پارامتر هایی که در این بخش نمره برای آن لحاظ شده به شما می گوید که دلیل نمره ای که در یکی از چهار بخش اصلی آزمون PTE گرفته اید مبنای آن چه بوده است.
ناامیدی در گرفتن رایتینگ ۷ در آزمون آیلتس!
یک نکته خیلی مهمی که شاید جایی کمتر به آن اشاره کرده این است که حال اگر یک نفر نمره ۷ آیلتس در تمام مهارتها را بخواهد با همان یک بار امتحان آیا گرفتن این نمره امکان پذیر است؟ به نظر گرفتن نمره رایتینگ آیلتس معادل ۷ آن هم در یک مرتبه امتحان و یا حتی در بیش از یک مرتبه امتحان یک فرض بسیار خوش بینانه باشد اما این مساله درباره آزمون PTE امری خوش بینانه نخواهد بود و افراد زیادی با سطح زبان متوسط موفق به اخذ نمره 65+ می شوند.
آزمون پی تی ای PTE برای مهاجرت به استرالیا، بریتانیا و به زودی کانادا
معمولا اصلی ترین هدف افرادی که برای آزمون های زبان انگلیسی ثبت نام می کنند مهاجرت از طریق تحصیل و یا کار می باشد. در صورتی که هدف از دادن آزمون مهاجرت به کشور کانادا و ویزای کاری کانادا است می بایستی تا پایان سال 2020 صبر نمایید. دلیل آن هم این است که دولت کانادا در ویزاهای اسکیل این امتحان را بزودی در لیست امتحان های مورد تایید خود قرار خواهد داد. حال اگر هدف از رجیستر کردن برای آزمون پی تی ای PTE مهاجرت از طریق کار به استرالیا و ویزای تحصیلی استرالیا است شما می توانید برای آزمون PTE ثبت نام نمایید. در نظر داشته باشید که دولت استرالیا برای انواع ویزاها، ویزای سرمایه گذاری و ویزاهای دانتشجویی آزمون پی تی ای PTE آکادمیک را قبول دارد.
با توجه به بالا رفتن سطح امتیازها در ویزای کار استرالیا در اکثر مواقع نمره زبان مورد نیاز برای یک پرونده موفق نمره 79+ PTE خواهد بود.
حال که با آیلتس و PTE آشنا شدیم به بررسی و مقایسه این دو آزمون و آزمون تافل میپدازیم.
مقایسه آزمون های آیلتس ، تافل و PTE :
تفاوت جزئیات هر آزمون به چه ترتیب است؟
برای اینکه بدانید کدام آزمون تافل یا آیلتس یا PTE برایتان مناسب تر است، باید تفاوتهایی را که در مواد امتحانی و شیوه برگزاری آزمون وجود دارد بهخوبی بشناسید. برای مثال، مدت زمان آزمون در بخش گوش دادن برای امتحان تافل، ۴۰ تا ۶۰ دقیقه است. این مدت برای آزمون آیلتس ۴۰ دقیقه و برای PTE هم ۴۵ تا 55 دقیقه است. موضوع امتحان گوش دادن برای تافل شامل ۲ تا ۳ پرسش در حد توانایی متوسط آزموندهندگان و ۴ تا ۶ پرسش با موضوعات علمی و تخصصی است. در آزمون آیلتس اما موضوعات و تعداد آنها کمی متفاوت است. به این صورت که ۱ مکالمه با موضوعات اجتماعی ساده، ۱ سخنرانی با همین قبیل موضوعات و ۲ مکالمه علمی و ۱ سخنرانی علمی برای افراد پخش و درباره آنها پرسشهایی مطرح میشود. اما آزمون PTE فقط شامل ۸ پرسش آکادمیک و علمی است.
لهجه فایلهای صوتی در هر آزمون هم با دیگری متفاوت است. برای مثال، لهجه در آزمون تافل معمولا آمریکایی (آمریکای شمالی) است. در آیلتس، بریتانیایی و در پیرسون هم متنوع و متفاوت است.
تفاوت آزمونها در بخش «خواندن» و «نوشتن» از چه قرار است؟
دو بخش دیگری که در هر سه آزمون دیده می شود، بخش های Writing و Reading است.
در بخش خواندن نیز مدت زمان لازم برای آزمون تافل، ۶۰ تا ۱۰۰ دقیقه است. این زمان برای آزمون آیلتس، ۶۰ دقیقه و برای PTE هم 40 تا 50 دقیقه در نظر گرفته میشود. تافل دارای ۴ تا ۶ متن علمی بهعنوان پرسش است، آیلتس ۳ متن علمی و پیرسون هم 3 تا 4 متن دارد.
در بخش پرسشهای «نوشتن» هم بین تافل یا آیلتس یا پیرسون تفاوتهایی وجود دارد. مدت زمان لازم برای آزمون تافل ۵۰ دقیقه است و در آن بعد از گوش دادن به متنی که قرائت میشود باید درباره موضوع، خلاصه و مقالهای نوشته شود. در آزمون آیلتس هم باید درباره موضوع داده شده در قالب نمودار، جدول یا گراف، مقالهای تنظیم بشود. در PTE هم باید درباره یک موضوع مشخص، مقاله علمی نوشته بشود.
- این مقاله رو هم بخون!
در آزمون آیلتس مهارت خواندن شما طی ۶۰ دقیقه و مهارت نوشتن نیز طی ۶۰ دقیقه دیگر سنجیده می شود. بخش خواندن در آیلتس دارای ۳ متن علمی است که پس از مطالعه آنها باید به سوالات مطرح شده از آن متون پاسخ دهید. بخش نوشتن نیز شامل جداول نمودارها و گراف هایی جهت مقایسه است.
آزمون تافل نیز برای بخش خواندن ۶۰ تا ۱۰۰ دقیقه و برای بخش نوشتن ۵۰ دقیقه زمان به شرکت کننده خواهد داد. بخش خواندن در آزمون تافل شامل ۴ تا ۶ متن علمی است که از آنها سوالاتی طرح شده است و شرکت کننده پس از خواندن متون باید به سوالات پاسخ دهد. بخش نوشتن تافل نیز به این صورت است که بعد از گوش دادن به متنی که برای شما گذاشته میشود باید درباره موضوع آن، یک خلاصه و مقالهای بنویسید.
در آزمون PTE ، برای بخش خواندن ۳۰ تا ۴۰ دقیقه و برای بخش نوشتن نیز ۴۰ دقیقه در نظر گرفته شده است. بخش خواندن یا Reading آزمون PTE شامل ۵ تسک علمی است که پس از مطالعه آنها به سوالات مطرح شده پاسخ می دهید. در بخش Writing آزمون PTE نیز باید در مورد موضوع مطرح شده یک مقاله علمی نوشته شود.
آزمونها در بخش «صحبت کردن» چگونه هستند؟
برای آنکه اطلاعات شما از زبان انگلیسی به طور کامل سنجیده شود، بخشی تحت عنوان Speaking یا صحبت کردن نیز در هر سه آزمون وجود دارد.
در آزمون تافل باید به مدت ۲۰ دقیقه صحبت و حرفهایتان را روی سیستم رایانه ضبط کنید. صحبتها نیز معمولا در رابطه با پرسشی خاص هستند. صحبت کردن در آزمون آیلتس به شکل رو در رو با یک ممتحن است که به مدت ۱۵ دقیقه به طول میانجامد و در آن باید گفتگویی عادی یا پاسخ به پرسشهای ممتحن، جواب داده بشود. برای آزمون پیرسون هم 25 دقیقه صحبت کردن نیاز است که روی سیستم رایانهای ضبط میشود و فرد باید به پرسشهایی نظیر: معرفی خود، بلند خواندن از روی یک متن، شرح تصاویر و… جواب بدهد.
بخش اسپیکیگ آزمون IELTS تنها ۱۵ دقیقه زمان می برد تا توانایی فرد در حرف زدن به زبان انگلیسی را بسنجد. در این ۱۵ دقیقه گفتگویی عادی و رو در رو با ممتحن آیلتس صورت می گیرد که در آن با پرسش سوالاتی متنوع ممتحن میزان اطلاعات فرد از زبان انگلیسی را می سنجد.
در آزمون تافل برای بخش صحبت کردن ۲۰ دقیقه فرصت دارید. برای سنجش توانایی شما در صحبت کردن، در آزمون تافل، یک سوال مطرح می شود و شما در پاسخ آن صحبت های خود را در کامپیوتر ضبط کرده و ارسال می کنید.
بخش Speaking آزمون پیرسون نیز مانند تافل روی سیستم کامپیوتر ضبط می شود و به مدت ۴۰ دقیقه فرصت دارید تا در مورد سوالاتی مانند معرفی خود، بلند خواندن از روی یک متن، شرح تصاویر و… صحبت کنید.
تفاوت بخش Listening در آزمون ها
هر سه آزمون IELTS و TOEFL و PTE ، شامل بخش گوش دادن یا Listening هستند که در آن توانایی شنیداری و درک مطلب از طریق شنیدن به زبان انگلیسی در فرد را می سنجند.
در آزمون آیلتس برای بخش شنیداری یا Listening، با ۱ مکالمه با موضوعات اجتماعی ساده، ۱ سخنرانی با همین قبیل موضوعات، ۲ مکالمه علمی و ۱ سخنرانی علمی روبرو هستید. پس از شنیدن آنها باید به پرسش هایی که از این مطالب طرح شده اند پاسخ دهید. مدت زمان در نظر گرفته شده برای بخش شنیداری آزمون آیلتس ۴۰ دقیقه است.
بخش Listening آزمون تافل، شامل شش فایل صوتی است که پس از گوش دادن به آن باید به سوال هایی در مورد آن پاسخ دهید. توصیه می کنیم برای آنکه بتوانید نمره خوبی از این بخش آزمون تافل بگیرید، سعی کنید همزمان با شنیدن فایل های صوتی از آنها نت برداری کنید. باید بدانید که سرعت مکالمه در این فایل های صوتی از سرعت مکالمه روزمره انگلیسی ها کمتر است. بنابراین زیاد نگران تند حرف زدن آنها نباشید. این فایل های صوتی شامل دو مکالمه و ۴ لکچر می باشند که مکالمه ها معمولا شامل موضوعاتی روزمره و لکچرها شامل موضوعاتی بسیار متنوع می باشند. زمان در نظر گرفته شده برای این بخش در آزمون تافل ۴۰ تا ۶۰ دقیقه است
و اما Listening آزمون PTE، برای سنجش مهارت شنیداری شما باید به ۸ فایل تسک صوتی گوش کنید و به سوالات آن ها پاسخ دهید. موضوعات فایل های صوتی در آزمون پیرسون بیشتر موضوعات آکادمیک از قبیل علوم انسانی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی است. در نظر داشته باشید که در این آزمون، به جز مهارت شنیداری، مهارت های خواندن و نوشتن نیز در نظر گرفته می شود. بنابراین هنگام پاسخ دادن به سوالات این بخش در املای نوشتار خود و سایر نکات مربوط به خواندن و نوشتن نیز دقت کافی را داشته باشید. زمان در نظر گرفته شده برای این بخش در آزمون PTE نیز ۴۵ تا ۶۰ دقیقه می باشد.
نتیجه گیری:
پس از خواندن این مقاله، می توانید تصمیم بگیرید که قطعا آزمون PTE با توجه به ساختار هوشمند کامپیوتری و منصفانه برای شما مناسب تر است. همچنین باید توجه داشته باشید که پس از انتخاب دانشگاه یا شکور موردنظر برای مهاجرت، به منظور apply کردن و پرداخت هزینه های ارزی لازم برای ثبت نام در آزمون می توانید از مستر کارت مجازی استفاده نمایید.
همینطور میتوانید با دانلود سوالات آزمون PTE آمادگی بیشتری برای آزمون داشته باشید.
همینطور میتوانید با مشاوره دکتر مهرداد بیک وردی برای تصمیم گیری بهتر استفاده کنید. با شماره تماس های مجموعه در ارتباط باشید.
در جدول زیر مقایسه ای کلی از آزمون ها را میبینیم:
دیدگاه خود را بنویسید