آشنایی با ساختار آزمون PTE Academic

آشنایی با ساختار آزمون PTE Academic

  • مقدمه

هدف از این مقاله، ارائه مقدمات و روش های کاربردی برای آشنایی با آزمون PTE Academic می باشد تا افرادی که به هر منظور می بایستی در این امتحان شرکت کنند، دید وسیع تری نسبت به آن داشته باشند. این آزمون برخلاف تصور جاری، ساده و سهل الوصول نیست! اما با کسب اطلاعات کافی در کنار تقویت دانش زبان انگلیسی، کسب نمره مورد نظر می­تواند ساده­تر از سایر آزمون­های زبان باشد.

مهمترین دلیل در راستای حصول به هدف فوق این است که آزمون زبان انگلیسی PTE Academic بطور کامل توسط کامپیوتر برگزار و همچنین تصحیح می گردد و در هیچ یک از مراحل آن، انسان دخالتی ندارد. بنابراین معضلات سایر آزمون­های مشابه مانند IELTS (مقاله مقایسه آزمون PTE و تافل و آیلتس رو بخونید!) که احساس و سلیقه فرد مصحح در نتیجه آزمون فاکتور حائز اهمیتی می باشد، در این آزمون جایگاهی ندارد. از دیگر مزایای بسیار مهم این آزمون، ترکیبی و پوششی بودن نمرات آن می باشد؛ این بدان معناست که به فرد امتحان دهنده، فرصت جبران ضعف موجود در یک بخش خاص، در سایر قسمت های آزمون نیز داده خواهد شد. بعنوان مثال نمره اسپیکینگ سهم عمده ای در نمره لیسنینگ، یا نمره لیسنینگ سهم قابل ملاحظه ای در رایتینگ ایفا می کند و توانمندی فرد در هریک از این بخش­ها می تواند ضعف او را در سایر قسمت­ها نیز جبران نماید. این ویژگی در سایر آزمون­ها مانند IELTS و TOEFL تعبیه نشده است.

  • ساختار آزمون PTE Academic

آزمون  PTE Academic در چهار مهارت و مدت زمان تقريبي 3 ساعت متوالي با 10 دقيقه استراحت اختياري قبل از شروع قسمت پاياني يعني ليسنينگ برگزار مي گردد و نمرات آن در بازه 10 تا 90 و در مدت 5 روز کاری پس از امتحان به آدرس ایمیل داوطلب ارسال خواهد شد. ساختار کلي آزمون بشرح زير مي باشد:

ساختار آزمون PTE

  • نکاتی مهم پیش از شروع آزمون

به موارد زیر پیش از شروع آزمون PTE Academic توجه فرمائید:

  • به منظور note-taking به آزمون دهنده دو ماژیک و یک Booklet با تعداد برگ کافی داده می شود. قبل از شروع آزمون از خشک نبودن ماژیک ها اطمینان حاصل کنید.
  • قبل از شروع آزمون، تست صدا انجام می شود که طی آن حتما باید از صحت سیستم ضبط و پخش اطمینان حاصل کنید؛ با زدن دکمهPlay صدایی برای شما پخش می شود که می توانید به هر تعداد آن را تکرار کنید تا از کیفیت صدای پخش شده مطمئن شوید.
  • سپس نوبت مرحله تست ضبط صداست که بسیار حائز اهمیت می باشد. شایان ذکر است که میکروفن و هدفون این آزمون از نوع بسیار حساس و دقیق انتخاب شده، لذا تنظیم درست زاویه میکروفن نقش بسزایی در کیفیت صدای ضبط شده و متعاقبا در نمره اسپبکینگ ایفا می نماید. بنابراین تا وقتی از صحت کیفیت ضبط صدای خود در این بخش مطمئن نشده اید، به هیچ عنوان آزمون را آغاز نکنید زیرا با شروع آزمون، هیچ گونه امکان تست مجدد کیفیت صدا وجود ندارد. پس از تنظیم زاویه میکروفن کمی بالاتر از مقابل دهان، از دکمه Record برای ضبط صدا، Stop برای توقف ضبط و سپس دکمه Play back برای شنیدن آن استفاده کنید. اگر زاویه میکروفن درست تنظیم شده باشد، در صدای ضبط شده، صدای نفس گرفتن یا طنین صدای خود را نخواهید شنید. با زدن دکمه Next آماده شروع آزمون خواهید شد.
  • افرادی که مایل به نوشتن جملاتی جهت یادآوری در طول امتحان هستند، این بخش تنها فرصتی است که می توانند از آن استفاده نموده و مطالب خود را در مدت زمان حداکثر یک دقیقه پیش از شروع آزمون در Booklet یادداشت نمایند.

ساختار آزمون PTE Academic

  • توجه کنید که پس از اطمینان از کیفیت ضبط صدا، تا پایان آزمون Speaking موقعیت میکروفن را تغییر ندهید!

 در جدول زیر مخفف (abbreviation) هرکدام از تسک های آزمون ارائه شده است:

ساختار آزمون PTE Academic

لطفا سوالات خود را در مورد ساختار آزمون PTE در قسمت نظرات بیان کنید.